İZMİR / BERGAMA - Göçbeyli İlkokulu

TARİHÇE

Göçbeyli Mahallesi yerleşim yeri olarak Bergama ilçesinin en verimli topraklarının bulunduğu Bakırçay Ovası'nda yer almaktadır. Bölgede verimli pamuk, mısır, zeytin ve sebze yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Göçbeyli Mahallesine ilkokul yapılması ise, belde sakini Mustafa ÖNÜR' e ait şu andaki okul binasının bulunduğu arazinin istimlak edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. Mustafa ÖNÜR' e de bu arsaya karşılık Karasuluk Mevkiinde altı büyük dönüm tarla verilmiştir. Devletin ve Göçbeyli halkının çabalarıyla bu arsa üzerine eski ilkokul binası inşa edilmiş ve 1931- 1932 Eğitim Öğretim Yılında derslere başlanılmıştır.

1967 yılında ilkokul binası da gereksinime yanıt vermeyince yıkılmıştır. Devletin, Göçbeyli halkının ve Bergama Cezaevi tutuklularının yardımıyla yeni ilkokul binası yapılmış ve 1967-1968 Eğitim Öğretim yılında beş sınıflı olarak derslere başlanmıştır. 1977-1978 Eğitim Öğretim yılında Göçbeyli halkının katkılarıyla okul bahçesinin batı duvarına (şu andaki kantin ve eklentilerinin bulunduğu bina) anasınıfı olarak inşa edilmiştir.

İlkokulu bitirenler ortaokulu bitirmek için Bergama, Kınık ve Soma' da bulunan ortaokul ve liselere gitmekteydiler. Bu durum göz önüne alınarak bir ortaokul yapılması kararlaştırılmıştır. 1969 yılında Halkevinin yan tarafındaki binada üç öğretmen kadrolu ortaokul açılmıştır.

1972 yılında ortaokulun bugünkü binası inşa edilmiş ( Şu anda Göçbeyli ÇPAL) ve eğitim öğretime bu binada devam etmiştir. 1993 yılında ortaokulun çevre duvarları imece usulüyle yapılmıştır.

1997- 1998 Eğitim Öğretim Yılında 4306 sayılı yasayla ilköğretim sekiz yıla çıkarılmasıyla ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Göçbeyli İlköğretim Okulu adını almıştır. İlköğretim Okulunun bahçesine 2001 ve 2006 yıllarında iki yeni bina daha yapılmış ve üç bina ile eğitim öğretime devam edilmiştir.

2012- 2013 Eğitim Öğretim Yılında okulların ayrılmasıyla B blok Göçbeyli İlkokulu olarak bugünkü binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz; 2 Anasınıfı ve 7 ilkokul sınıfıyla toplam 9 derslikte 9 öğretmen ve 120 öğrenci ile eğitime öğretime devam etmektedir.

Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 09.01.2023 11:51 - Görüntülenme: 134